НОВИНИ

Корнелия Нинова: Ще има един професионален служебен кабинет от хора родолюбци

В кулоарите на НС Корнелия Нинова отново повтори, че БСП няма да участва в служебен кабинет. "Не може една партия, която е подкрепила господин Радев, да казва на държавен глава на цял народ какво да прави и как да го прави". Тя е убедена, че г-н Радев ще състави професионален служебен кабинет от хора родолюбци, почтени и честни. Винаги България, националното, родолюбието е било водещо в решенията и действията му. То ще се отрази на всичко, което ще прави оттук-нататък и във външнвата политика и във вътрешната, каза Нинова.

корнелия нинова един професионален служебен кабинет хора родолюбци
bnt avatar logo
от БНТ
11:04, 19.01.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Корнелия Нинова определи речта на президента Радев пред Народното събрание като "достойна реч на достен президент"

"В частта за вътрешна политика, той отчерта реалните проблеми пред народа ни, не пред отделна политическа сила, а това което вълнува хората ни и проблемите, пред които те са изправени - бедност, справедливост, здравеопазнаве, образонавине, реална икономика. В частта за външна политика той показа че членството ни в ЕС и НАТО е безспорен избор за България, но че трябва да се води балансирана външна политика, която да възстанови и отношенията ни с Русия и на изток", каза Нинова.

Тя Коментира демонстративното напускане на залата на някои депутати, като заяви, че не са проявили политическа зрялост и мъдрост.

На въпрос за бъдещия служебен кабинек Нинова заяви: "Позицията на БСП е категорична - не предлагаме служебни министри, няма да участваме в служебен кабинет. Не може една партия, която е подкрепила господин Радев, да казва на държавен глава на цял народ какво да прави и как да го прави. Възстановяваме нормалността в държавата. Раздселеност на институциите и всеки да си поеме отговорностите. Познавам г-н Радев и вярвам в това, че ще се справи възможно най-добре. Ще има един професионален служебен кабинет от хора родолюбци, почтени, честни. Вярвам, че ще направи това. Просто защото познавам президента."

Дайте му време и съдете за него по делата му, ще видите, че България има един достоен държавен глава, допълни още тя.

Винаги България, националното, родолюбието е било водещо в решенията и действията му. То ще се отрази на всичко, което ще прави оттук-нататък и във външната политика и във вътрешната, уточни Нинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха 72-годишна жена за финансови злоупотреби
Задържаха 72-годишна жена за финансови злоупотреби
Шесткратният шампион Джокович отпадна изненадващо във втория кръг в Австралия
Шесткратният шампион Джокович отпадна изненадващо във втория кръг в Австралия