НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

"На сцената се мисли и действа, а чувствата идват сами –стига да имаш душа на артист." - казваше големият Крикор Азарян.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:22, 11.03.2017
Чете се за: 00:37 мин.
Още

В деня на рождението на Крикор Азарян - 15 март, в негова памет театър Българска армия ще предстви прожекция на един от последните шедьоври на професора - "Чайка". В НДК му посвещават моноспектакъла на Мариус Куркински „Черното пиле“ и премиерния „В очакване на Годо“ с режисьор Деян Донков.
"Водопроводчиците харесват Попарт" - казва художникът Борис Колев. И започва игра с герои, сюжети и асоциации. Картините улавят абсурдите и парадоксите на деня, дразнителите, псевдогероите и истини, като всичко започва с реална случка. Живописната игра е в галерия "Аросита".
Най-трудната, но и най-благодарна публика си има специална програма в София Филм Фест. Тийн селекцията е интригуваща и за нас - порасналите.
Най-новият филм на Джон Карни „Sing Street” идва като доказателство, че една история за порастването може да бъде смешно-трогателна, сърдечна и изненадваща. Особено, когато тийнейджъри решават да напраавят група в Дъблин през 80-те. Две български ленти влизат също в тази програма - "18" на Атанас Христосков и "11А" на Михаела Комитова. Сред най-очакваните премиери е "Сбогом Берлин" на майстора на екранните истории Фатих Акин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападнатият общински съветник от Петрич е без опасност за живота
Нападнатият общински съветник от Петрич е без опасност за живота
Заедно в час ще обучава социално ангажирани хора, за да станат учители
Заедно в час ще обучава социално ангажирани хора, за да станат учители