САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

77 години от гибелта на Никола Вапцаров

Днес отбелязваме 77 години от смъртта на поета революционер Никола Вапцаров. На възпоменателна церемония на мемориал "Гарнизонно стрелбище", където той е разстрелян през 1942 година, бяха поднесени венци и цветя. Присъства вицепрезидентът Илияна Йотова и представители на БСП.

от БНТ
07:52, 23.07.2019 (обновена)
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

По думите на вицепрезидента Илияна Йотова Вапцаров ни е оставил вярата в доброто и човека и е хубаво не само да ги разбираме, но и да ги предадем на тези след нас.

Защото през последните десетилетия са направени много усилия, за да бъде забравен и изтрит от паметта на хората и дори от българската литература, каза още Йотова. На събитието бяха прочетени едни от най-известните стихове на поета.

Илияна Йотова - вицепрезидент: Говори се за европейски ценности, говори се за това, че трябва да има битка с несправедливост, с неравенства, че трябва да се обичаме като хора и в следващия момент всички ние си даваме сметка за това, че тези прекрасни думи толкова често ги употребяваме и толкова често лицемерничим с тях, че накрая изтриваме техния смисъл. Това не трябва да се допуска именно заради вярата на Вапцаров.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Иван Гешев ексклузивно пред БНТ: Аз съм несистемен играч
Иван Гешев ексклузивно пред БНТ: Аз съм несистемен играч
Венецуела отново остана без електричество
Венецуела отново остана без електричество