НОВИНИ

Възстановяват трасето след влаковата катастрофа в Кресненското дефиле

Часове наред продължи освобождаването на локомотива от огромния скален къс в района на Кресненското дефиле, където влак се блъсна в скала късно снощи. При инцидента пострадаха 8 души. Трима от тях са настанени в благоевградската болница без опасност за живота. Заради инцидента движението на влаковете между Петрич и Благоевград беше спряно. От снощи автобуси извозват пътниците.

bnt avatar logo
от БНТ
20:18, 20.11.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Още призори аварийни екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура" започнаха работата по отстраняването на срутилата се скална маса.

Инж. Красимир Папукчийски, генерален директор на НКЖИ: Говорим за около 50 тона скален къс, който трябва да бъде раздробен.

Специализирани машини ще извозват скалните отломки. Алпинисти огледаха целия склон, който е над линията.

Инж. Бисер Минчев, главен ревизиор по безопасността на НКЖИ: По ЖП линията щетите ще ги видим, след като разчистим, след като се махнат всичките скални отломки и така на пръв поглед нямаме големи щети.

Причините, довели до влаковата катастрофа, се изясняват. Предполага се, че валежите от последните дни са провокирали срутването.

Росен Желязков, министър на транспорта: Хората, които са и в момента на терен, работят при опасни условия, виждате какво е времето, има опасност от падащи скали, но това за злощастни инциденти, които за наш късмет са се разминали без жертви и сериозен травматизъм.

Продължават изследванията на настанените в благоевградската болница.

Д-р Иво Копанаров: Направен е компютър - томограф и на двамата пациенти, установено е, че са с черепно-мозъчни травми и са поставени при нас под активно лекарско наблюдение.

БДЖ ще изплати обезщетения на пострадалите. Всички релсови пътища в България се проверяват ежедневно, обявиха от транспортното министерство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атентат с десетки жертви в Кабул
Атентат с десетки жертви в Кабул
Преместват Северин Красимиров в психиатрията към затвора в Ловеч
Преместват Северин Красимиров в психиатрията към затвора в Ловеч