НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

"От всяка кочина може да стане цветарник. Само да знаеш как."

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
16:04, 20.05.2017
Чете се за: 01:07 мин.
Още

"От всяка кочина може да стане цветарник. Само да знаеш как." Това казва героят на Иван Юруков, който го извежда в различна територия. Актьорът, номиниран за "Аскеер" за ролята си в "Майстори", приема предизвикателството на моноспектакъла и режисурата. Много искрен спектакъл сътворяват с автора Александър Урумов и музиката на Михаил Шишков. "Пилето, което казва Ку" - Нощен пазач, който си мисли, че положението е временно отваря куп истории и пъстри герои. Може ли да охраняваме нищото, за какво са ни думите и изобщо нашия живот ли живеем или нещо друго? Иван Юруков ще ви въведе в тази територия на 26 май в Нов театър НДК, а на 11 юни в “лятно кино “Орфей” в Пловдив.

Тайнство в шевици и дантели, с традиции и европейско влияние. Едно интересно надникване в деликатното облекло. „СКрито-покрито”. Бельото на българката в началото на 20-ти век”. – новата изложба в Националния исторически музей ще ни разходи из любопитните дебри. Ще разберем защо повече се използва звумната дума – гащи, а не бельо.
Оскаровите обувки на Мария Антоанета от филма на София Копола, се нанесоха в Ермитажа. Заедно с още 200 модела и атрактивни рисунки от прочутия дизайнер Маноло Бланик, вдъхновени от архитектурата ,литературата и киното. После колекцията продължава към Прага, Мадрид и Торонто.
И още една дизайнерска връзка с фамилията Копола – Ейко Ишиока, която печели Оскар за костюмите в Дракула на Франсис Форд Копола е автор на зашеметяващите облекла, с които летят артистите от Сирк Дьо Солей. „Варекай” се задава, с над 600 дизайнерски прелести.
Българинът, който пише музика за „Игра на тронове”, идва с нов албум. След успешните концерти по света Георги Линев е готов с най-големия си проект до момента - троен албум и избира България за премиерата. На 21 май KAN WAKAN започва турнето за албума "Фантасмагория" от София. Георги Линев живее повече от 20 години в САЩ, където се налага като музикант, продуцент и композитор. Rolling Stone и LА Wееklу гo нареждат сред 10-те най-обещаващи нови изпълнители в последните години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сватбата на Пипа Мидълтън - светското събитие на годината
Сватбата на Пипа Мидълтън - светското събитие на годината
Фестивал на огъня и нестинарството в София
Фестивал на огъня и нестинарството в София