НОВИНИ

За първи път малките хора у нас ще имат център за рехабилитация и подкрепа

За първи път малките хора в България ще имат собствен център. В него те ще получават рехабилитация, психологическа и социална подкрепа. Със своя опит малките хора ще помагат и на родители, които имат деца с нисък ръст.

bnt avatar logo
от Андрей Кючуков
08:45, 03.05.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Над 200 са хората у нас, на които природата е дала нисък ръст, но големи сърца, за да се справят с ежедневните трудности. След дълго отлагане през тази есен те ще се сдобият със собствен център, след като Столичният общински съвет реши да им предостави сградата на бившия тубдиспансер на улица „Свети Кирил и Методий”. В него всичко ще е съобразено с нуждите на хората с нисък ръст. От консултации с ортопеди и неврохирурзи, до ателиета за трудова терапия.

Светослав Чернев, председател на Национална организация „Малки български хора”: В този Център екипът ще провежда рехабилитация и психологическа подкрепа, социална работа. Също така този център ще има кол-център, който периодично ще осъществява връзка с всички членове, ще се интересува от техните проблеми, ще дава съвети за решаването им.

Центърът ще разполага и с леглова база, както и с видео конферентна връзка с останалите два такива европейски центъра, които са в Германия и Испания.

Светослав Чернев, председател на Национална организация „Малки български хора”: Ние когато имаме проблем, който не можем да решим, именно чрез тази видео конферентна връзка ще искаме помощ за различни упражнения и рехабилитационни методи.

Малките хора ще помагат и на родителите на деца с нисък ръст, показвайки им света през своите очи, за да могат да бъдат приети по-лесно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промени в закона в подкрепа на деца сираци
Промени в закона в подкрепа на деца сираци
Виртуални културни маршрути популяризират древното наследство около Благоевград
Виртуални културни маршрути популяризират древното наследство около Благоевград