НОВИНИ

9-годишно момиче от Горна Оряховица дари косата си на онкоболно дете

9-годишно момиченце от Горна Оряховица реши да дари косата си, за да помогне на друго дете, което се бори с тежко онкологично заболяване. Трогната от историята на 14-годишната Никол, която страда от синдром на Юинг, Наталия помолила родителите си да отреже косата си, която да продаде, а със спечелената сума да помогне за лечението на Никол.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
06:45, 05.12.2017
7598
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

9-годишната Наталия бързо взела решението да се раздели с дългите си опашки. Въпреки че много се гордее с косата си, вярва, че така ще помогне на друго дете в беда.

Наталия Дончева: Говорихме в училище, че е хубаво да помагаш на хората, когато можеш.
БНТ: Мъчно ли ти е, че ще трябва я отрежеш сега?
Наталия Дончева: Мъчно ми е, но това все пак ще помогне, пък и тя пак ще порасне!

Родителите ѝ подкрепили веднага благородното ѝ решение, защото са категорични, че от малки децата трябват да бъдат възпитани да помагат винаги, когато могат да го направят.

Пламена Божкова, майка на Наталия: Тя е като миротворител в парка. Трябва помага на хората, важно е от малки да ги подкрепяме в тези неща.
Стела Петкова, фризьор: За това смятам, че е много смела. Във всяко едно дете по принцип само добрина живее. Те нямат доходи и не виждат по какъв друг начин да помогнат освен нещо от себе си да дадат!

Наталия вярва, че с постъпката си ще зарадва Никол и ще ѝ вдъхне надежда за по-бързо оздравяване. Момиченцето се надява, че благородният ѝ жест ще накара и възрастните да последват примера ѝ и да помагат винаги с каквото могат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Система за събиране на хранителни отпадъци от заведенията работи в Пловдив
Система за събиране на хранителни отпадъци от заведенията работи в Пловдив
Проведе се международно изследване за уменията учениците от начален курс
Проведе се международно изследване за уменията учениците от начален курс