НОВИНИ

Реакции в НС след ултиматума на Каракачанов

Реакции в парламента след думите на вицепремиера Красимир Каракачанов, че ако предложената от ВМРО концепция за интеграция на ромите не бъде приета, ще подаде оставка.

Вера Александрова
от Вера Александрова
11:54, 13.02.2019
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

Валери Симеонов от НФСБ каза, че не приема насериозно думите на вицепремиера Каракачанов. Според него в концепцията за интеграция на ромите има добри идеи, но част от текстовете трябва да се преработят. Искрен Веселинов от ВМРО пък каза, че предстои широко обществено обсъждане на документа. Цветан Цветанов е съгласен, че е необходим нов подход за интеграцията на ромите, защото мерките, които се предприемат досега, не дават желаните резултати.

Валери Симеонов, ПГ " Обединени патриоти": Трябва да се доизкусури, казано на български.Но по принцип основните положения съвпадат изцяло с положенията в нашата програма, така че ще подкрепим една такава стратегия. Сериозно подобрена, коригирана. Засега не се очертава коалиционен съвет да има, а и не мисля, че това е повод за коалиционен съвет.

Заплахите за напускане на кабинета?

- Аз не ги приемам много сериозно, сигурен съм че и вие също.

Искрен Веселинов, ПГ " Обединени патриоти": Изявлението на г-н Кракачанов е абсолютно логично, то не е знак на изнудване или на извиване на ръце към партньорите, това изявление има единствено за цел да покаже, че това е политика базисна, основна за ВМРО и че на нея гледаме по най-сериозен начин. Нито единият, нито другият коалиционен орган е работил от Нова година насам, така че нямаме форум, на който да я обсъдим.

Цветан Цветанов, ПГ на ГЕРБ: Смятам, че няма политическа сила, която да не подкрепи едно предложение, което е свързано със спазване на закона от всички български граждани и както някои получават социални помощи, така също да бъде обвързано и с техните ангажименти като граждани на България.

Ще подкрепяте ли?

- В някои от случаите да, за някои от текстовете смятам, че трябва да бъдат доста по- обрани. Това че няма коалиционен съвет, събиране на едно място на всички участници не означава, че ние не си говорим и не обсъждаме темите от политическия дневен ред на страната.

Народното събрание приключи работа по-рано днес, което предизвика гнева на БСП и те призоваха за предсрочни парламентарни изброи, защото, според тях, парламентът не работи.

В отговор Цветан Цветанов заяви, че в дни като днешния депутатите насочват вниманието си основно в парламентарните комисии, където се обсъждат важни въпроси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цацаров: Български банкови сметки са използвани за парични преводи от Венецуела
Цацаров: Български банкови сметки са използвани за парични преводи от Венецуела
Разследват причините за пожара в магазина за фойерверки в Пловдив
Разследват причините за пожара в магазина за фойерверки в Пловдив