НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска:"Изборът на Марта" гостува в театър Българска армия

Постановката на Георги Михалков е първа за България по пиесата на нашумелия Жорди Галсеран „Без резерви”. Политик ще се сблъска с шайка мошеници на високо ниво. Намесва се и любовта и изниква въпросът за избора. Виртуалната реалност се намесва в „Променяне” в Нов театър НДК.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
08:55, 13.02.2019
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Йоана Буковска - Давидова стъпва силно в територията на моноспектакъла . "Променяне" е един от първите театрални спектакли в Европа с добавена реалност. Идеята и драматизацията са на актрисата, по книгата "Промяна" на норвежката актриса Лив Улман, режисьор е Гергана Димитрова.На 13 и 14 февруари в Нов театър са предпремиерните представления, а тържествената премиера е планирана за март , в пловдивския драматичен театър.

„Нос”, който ще ви спре дъха. Уверете се в петък. Постановката на Веселка Кунчева и Ина Божидарова в театър 199 е свободна адаптация на гоголевия „Нос”. Пиеса, осмиваща бюрокрацията, пошлостта и безразличието, спектакъл, който прегръща човечността.

В събота в Младежкия театър ви очаква "Иначе казано" - пиеса на най-вълнуващия драматург на новото време.

Флориан Зелер е носител на престижната награда "Молиер" и още ключови европейски театрални отличия. В "Иначе казано" събира любопитен квартет, преведен на българска сцена от режисьора Владимир Петков. Семейна двойка посреща свой приятел и младата му приятелка, заради която е напусна съпругата си. Кротката вечеря ще се превърне в ураганен спор и ще наруши привидното спокойствие в къщата. До къде стига свободният избор и кога прекрачваме границата - въпросите ще връхлетят и гледащите.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антрополог: Българите са с най-нисък среден ръст в Европа
Антрополог: Българите са с най-нисък среден ръст в Европа
Томислав Дончев: Избори с изцяло нов състав на ЦИК е голяма авантюра
Томислав Дончев: Избори с изцяло нов състав на ЦИК е голяма авантюра