НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

„Снимка с Юки” потегли в кината. Група „Градът” - 30 години по-късно. Стефан Димитров с юбилеен концерт „Моята музика”. „Празникът” в Театър зад канала.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:17, 06.04.2019
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Най-новият български филм – „Снимка с Юки” направи своята официална премиера и потегли в кината. „Снимка с Юки” потегли в кината. Режисьорският дебют в игралното кино за Лъчезар Аврамов събира актьори от три континента.
30 години по-късно. Група „Градът” отново е заедно. Андрей Даниел, Божидар Бояджиев, Вихрони Попнеделев, Греди Асса, Недко Солаков и Филип Зидаров. В галерия Академия отбелязват третото десетилетие от началото на активната дейност на групата. Артакциите им в края на 80-те и началото на 90-те се оказват ключови за новите посоки. „Вавилонска кула“ с отпадъци, акция „Хамелеон“ с непопълнени комсомолски книжки ги изстрелват в центъра на арт пространстовото, което прави опити да се променя.С .„Градът Утопия“ излизат зад граница, а след 92-ра всеки продължава своя собствен път.
„Дано”, „Безнадежден случай”, „След края на света”. И още хитове от Стефан Димитров се събират в юбилейния концерт в НДК –„Моята музика”.
Черно-бяла история със смразяващи тайни. „Празникът” в театър зад канала.
Явор Гърдев с ново предизвикателство - сценична адаптация по филма на Томас Винтерберг, един от създателите на манифеста Догма 95. „Празникът” отключва семейни тайни и проблеми. Дотолкова стяскащи, че присъстващите отказват да ги чуят и приемат. Иван Бърнев и Бойко Кръстанов се изправят в битката баща –син и ще разкрият нови актьорски нюанси. „Празникът” завихря и двете страни на сцената, , без разделяне на главни и поддържащи роли , с една обща енергия , която силно завладява и не пуска зрителя и след края на спектакъла.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Веско Пантелеев-Ешкенази и Мартин Пантелеев с концерт в зала „България“
Веско Пантелеев-Ешкенази и Мартин Пантелеев с концерт в зала „България“
За тази визита на Ципрас в Скопие ще се говори дълго
За тази визита на Ципрас в Скопие ще се говори дълго