НОВИНИ

Георги Марков: Не ми се ходи в Брюксел

Георги Марков отрече спекулациите, че е искал да бъде включен на избираемо място в листата на коалицията между ГЕРБ и СДС за евровота през май. Марков не иска да работи в Брюксел "да ме е страх да не ме гръмне някой". Новата дясна коалиция и европейските избори бяха основните теми на гостуването му в "Денят започва с Георги Любенов".

bnt avatar logo
от БНТ
09:50, 06.04.2019
Чете се за: 00:55 мин.
У нас
"Не си спомням в последните години да е имало по-знаков политически съюз от този между ГЕРБ и СДС, защото само след няколко месеца ще празнуваме 30 години от онзи 14 декември 1989 година, когато Емил Кошлуков (...) направи жива верига около парламента, хиляди седесари обиколихме народното събрание и свалихме член първи". Така Марков коментира решението на ГЕРБ и СДС да се явят заедно на евроизборите през май.

Според Марков в годината на този юбилей е знакова коалицията между ГЕРБ и СДС и определи като въпрос на чест БСП да бъде победена на предстоящия вот.

"Макар и малко останало, СДС е емблема", заключи Марков. Според него критиките и подигравките към водещия кандидат на СДС в общата листа с ГЕРБ Александър Йорданов са провокирани от завист, защото той ще бъде избран за евродепутат.

Георги Марков отрече спекулациите, че е искал да бъде част от листата на ГЕРБ.

"Не ми е интересен Брюксел, харесвам си Орбан", каза той и обясни, че се чувства сигурен да живее в България и Унгария.

Георги Марков смята, че номинацията на Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор е "безсрамие, юридически цинизъм". Докато Кьовеши ръководеше Националната дирекция за борба с корупцията в Румъния, няколко знакови присъди за корупция на високите етажи бяха произнесени. Според Марков обаче тя изпълнява "политически поръчки на чужди държави".

;
"Еврофондовете не могат да бъдат разменна монета за живота и здравето на гражданите. Не могат да бъдат разменна монета за християнския облик на Европа", така Марков отговори на въпрос за поведението на Унгария, която получава еврофондове, но критикува Европа.

Целият разговор с Георги Марков гледайте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тази неделя В кадър: Земята в обектива на първия български космонавт
Тази неделя "В кадър": Земята в обектива на първия български космонавт
Започва акция ФАС OFF за почистване на градския плаж във Варна
Започва акция "ФАС OFF" за почистване на градския плаж във Варна