НОВИНИ

Ремонтите на булевард "Васил Левски" във Варна ще приключат да края на април

Разширението и реконструкцията на булевард „Васил Левски" ще приключат до края на април. Готови са всички строителни конструкции и мостове. До средата на месеца трябва да завърши озеленяването на района. В момента текат тръжните процедури за изграждане на последното кръгово кръстовище в района на улица „Девня".

bnt avatar logo
от БНТ
09:08, 06.04.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

В момента се довършва почистването и включването на ВиК съоръженията, четирите пешеходни прехода и поставянето на парапети и мантинели.

Христо Иванов, заместник-кмет на Община Варна: Предстои най-важната и отговорната част - полагане на износващия слой от средата на април и за Великден да може да се ползва булеварда.
Наско Георгиев: Кръговите са удобни за каране, за лесно преминаване навсякъде.

След сигнали за наклона на кръговото кръстовище с булевард „Цар Освободител", там е направена допълнителна проверка.

Христо Иванов, заместник-кмет на Община Варна: Имаме становище от проектанта и от строителния надзор, че абсолютно са спазени всички норми за проектиране на базата на допустимите наклони.

Максималната скорост по новото трасе ще се определи след окончателното му пускане, съобщи Христо Иванов. По предварителни данни до момента в булеварда са инвестирани 113 милиона лева, но предстои изграждане на още един участък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Една шампионска тренировка на…поляна
Една шампионска тренировка на…поляна
Започна пръскането за комари, кърлежи и бълхи в Русе
Започна пръскането за комари, кърлежи и бълхи в Русе