НОВИНИ

Все още има опасност за живота за самонаранилата се курсантка

Все още има опасност за живота на курсантката от Националния военен университет „Васил Левски" във Велико Търново, която се простреля снощи със служебния си автомат „Калашников" докато чистела оръжието си. След 5-часова животоспасяваща операция във Великотърновската болница, младата жена беше транспортирана за лечение във Военномедицинската академия в София с военен самолет "Спартан".

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
20:33, 05.04.2019
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Тежко, но стабилно - така лекарите от ВМА определят състоянието на 20-годишната курсантка. Тя е транспортирана в София тази сутрин, след като е преценено, че може да понесе авиомедицинската евакуация. Скенерът при пристигането показва почти унищожен горен лоб на левия бял дроб.

Проф. Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА: Всъщност изключително тежко е нараняването, защото има прострелване от автомат "Калашников", който е изключително мощно оръжие от упор, където не само в гръдния кош е влязъл проектила от самият патрон, ами и взривните газове, които допълнително увреждат тъканите."

Възможно е да се наложи втора операция. Лечението е изключително усложнено от факта, че изстрелът е бил от упор. Започнало е разследване на причините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Консерватори и лейбъристи преговарят по общ план за Брекзит
Консерватори и лейбъристи преговарят по общ план за Брекзит
Роумингът между 6 балкански държави поевтинява
Роумингът между 6 балкански държави поевтинява