НОВИНИ

Шефът на Очната болница във Варна подаде оставка

Управителят на общинската Очна болница във Варна доктор Руслан Тошев подаде оставка. Той очаква това да предотврати напускането на лекарите, подали предизвестия заради лошите условия на труд и ниското заплащане. Медиците още не са оттеглили молбите си, а оставката на доктор Тошев ще бъде гласувана от Общинския съвет в понеделник.

bnt avatar logo
от Светлана Ганчева
21:45, 05.04.2019
6532
Чете се за: 00:47 мин.
Още

В момента варненската Очна болница има задължения под 300 хиляди лева. Загубата за миналата година е 74 хиляди. Според доктор Тошев негативните тенденции от 2016-та година вече са преодолени, но въпреки това той напуска като управител.

д-р Руслан Тошев, управител на Очна болница - Варна: Искам да остане цял екипът на лечебното заведение и да продължи да работи като общинска болница, знаете значимостта на болницата.

Лечебното заведение поема повечето спешни и тежки случаи от Северозточна България, тук са най-добрият операционен микроскоп у нас и единственият апарат за лечение на лениво око при децата. Друга част от апаратурата вече е ненадежна.

д-р Валери Шехеров, Очна болница - Варна: - Къде е проблемът? Броим секундите, в момента работят двата апарата - ето го. Няма и десет секунди и край.
д-р Руслан Тошев, управител на Очна болница - Варна: Личното ми убеждение е, че нещата са лесно поправими и проблемите можеха да бъдат решени отдавна, ако зад всичко това не стояха сериозни интереси, заради които бяха употребени и някои мои колеги.

Доктор Тошев не посочи подробности, но вече има заявено желание общинската Очна болница да премине към Медицинския университет. Лекарите, подали молби за напускане, заявиха, че ще изчакат с оттеглянето им. В понеделник общинските съветници ще гласуват оставката на доктор Тошев. Искане за промяна в подчинението на болницата не е депозирано.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести в Алжир с искане за край на политическия режим
Протести в Алжир с искане за край на политическия режим
Росен Желязков за пакета Мобилност: Войната не е нито загубена, нито спечелена
Росен Желязков за пакета "Мобилност": Войната не е нито загубена, нито спечелена