НОВИНИ

Адвокат е обвинен в измама за над 500 000 лв.

Районната прокуратура във Варна е внесла във Варненския районен съд обвинителен акт срещу адвокат Мирослав А. 38-годишният мъж ще отговаря за измама, която е в особено големи размери и представлява особено тежък случай и е извършена като продължавано деяние.

адвокат обвинен измама 500 000
bnt avatar logo
от БНТ
15:06, 02.04.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

В качеството си на пълномощник и с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у 12 варненци. Имотната вреда за пострадалите е в размер на 505 623 лева, съобщават от варненската прокуратура.

Подсъдимият вземал пари от потърпевшите, като обещавал, че ще участва от тяхно име в обявени на публична продан имоти по различни изпълнителни дела. Той предлагал правна помощ и съдействие чрез намиране и покупка на недвижими имоти във Варна, както и посредничество в преговорите за покупката, проверка на състоянието и цялостна подготовка на документите за осъществяване на сделката.

Девет измами са били извършени между юли 2015 г. и февруари 2017 г.

Дори когато Мирослав А. бил лишен от право да упражнява адвокатската професия, той продължил да извършва измами, като се представял за действащ адвокат.

Районната прокуратура във Варна е посочила в обвинителния акт срещу Мирослав А. като смекчаващи отговорността обстоятелства факта, че е бил неосъждан и че е възстановил част от причинените щети. Те обаче са едва 65 353 лева от причинените щети за над половин милион лева.

Бившият адвокат е с мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева. Районната прокуратура във Варна му е наложила и забрана да напуска страната. Предстои делото срещу 38-годишния подсъдим да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС ще финансира изграждането на газопровод между България и Гърция
ЕС ще финансира изграждането на газопровод между България и Гърция
Експлозия избухна в сградата на Военната академия в Санкт Петербург
Експлозия избухна в сградата на Военната академия в Санкт Петербург