НОВИНИ

Адвокатската тайна под въпрос заради промени в закона срещу пране на пари

В опит да защитят правата на клиентите си и да опазят адвокатската тайна, представители на Висшия адвокатски съвет се срещнаха с шефа на ДАНС при председателя на Народното събрание. Причината е спорният законопроект за мерките срещу изпирането на пари, който задължава адвокатите да предоставят информация за свои клиенти на Агенцията по национална сигурност.

Николай Минков
от Николай Минков
17:30, 21.02.2019
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Адвокатите настояват текстовете да бъдат преработени. Работна група към вътрешната парламентарна комисия ще търси начин да изглади противоречията в закона.

Димитър Георгиев, председател на ДАНС: За да може да се направи закона по-гъвкав, да се създаде работна група с участието на Висшия адвокатски съвет и на експерти, за да може съвместно да направим необходимите изменения, които да създадат по-голяма ефективност по прилагането на закона.
Ралица Негенцова, председател на Висшия адвокатски съвет: В най-скоро време да бъде постигнато прецизиране на всички норми, така че да бъдат защитени от една страна общественият интерес, от една страна и от друга индивидуалният интерес на гражданите и юридическите лица с цел да бъдат сигурни и уверени в защита на тяхната тайна.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията пресече незаконна лихварска дейност в Шумен
Полицията пресече незаконна лихварска дейност в Шумен
Пътнически Боинг премина свръхзвуковата бариера
Пътнически Боинг премина свръхзвуковата бариера