НОВИНИ

Акция събира книги за дом за възрастни хора в Пловдив

В Пловдив започна дарителска кампания за обновяване на библиотеката в дома за възрастни хора "Свети Василий Велики". Всеки желаещ може да дари книга от своята лична колекция или да закупи нова. Освен в дома, книгите могат да бъдат оставени и в кметската администрация на район "Централен". Акцията продължава до 12 декември.

bnt avatar logo
от Златка Далчева
12:30, 10.12.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Вече година и половина Соня Костадинова е част от живота в дом "Св.Василий Велики". Книгите и различните творчески инициативи и помагат да преодолее самотата след смъртта на съпруга си.

Соня Костадинова: Трябваше да реша за една седмица и дойдох. Отначало беше малко трудно, но го преодолях и то благодарение тук на трудотерапията.

Над 6 000 са книгите, с които разполага библиотеката в дома за възрастни хора. Оказва се, че особено предпочитана е специализираната литература от областта на медицината, билколечението и религията, с която библиотеката най-малко разполага.

Хари Кешишян, трудотерапевт в дом за възрастни хора "Св. Василий Велики": Ако има хора, които имат запазени филми на дискове и дивидита може да носят, както и книгите, защото нашите хора обичат не само да четат, но и да гледат филми. Евгения Тимнева: Аз не съм добре със зрението, но още чета, но повече се насочвам към пресата.

Освен да четат, обитателите на дома обичат и компютрите, благодарение на които могат да се свързват с близки и роднини от чужбина.

В дома се нуждаят и от детски книжки, защото група възрастни жени четат всяка седмица любими приказки в детските градини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
24 бронирани машини от САЩ пристигнаха в Косово
24 бронирани машини от САЩ пристигнаха в Косово
Продължават дебатите за смяна на времето у нас
Продължават дебатите за смяна на времето у нас