НОВИНИ

Кралете на фламенкото "Джипси Кингс" пред БНТ

"Джипси Кингс" зарадваха публиката в България със своя концерт в петък вечер. Фламенко изпълнителите, водени от Пако Балиардо, изпяха известните по цял свят хитове на групата. Айше Сали беше на репетицията им. Ето какво разказаха те за приемствеността между младите и старите в "Джипси Кингс" преди да излязат на сцената на Зала 1 в НДК.

Айше Сали
от Айше Сали
08:55, 10.12.2018
Чете се за: 00:44 мин.
Още
Пако Балярдо: Продъжихме да бъдем толкова дълго време на сцената и да правим музиката, която обичаме. Предадохме я и на нашите деца. Надяваме се занапред тя да стига от поколение на поколение.

Лукас: Тонино Балярдо и Никола Рейес са сред моите учители. И двамата са виртуози на циганската музика. Не познавам човек от нашата общност, който да не се е вдъхновил от Тонино, за да свири на китара. Това е толкова ясно! Още като започнем от "Jobi Joba" и "Bamboleo". Всеки трябва да мине оттам, за да се научи да свири на китара и да пее.

Пако Балярдо: Младите музиканти, с които сме тук, имат огромен потенциал, а всъщност ние търсим точно това.

Лукас: Бяхме много малки, когато започнахме да свирим и пеем. Това се случва с всички нас. Сега вече пътуваме навсякъде по света, което е невероятно. Щастливи сме да бъдем на места като това тук. Музиката е начин на живот. Щастливи сме, че поколенията преди нас ни предадоха техните знания, техния прочит. Това е много важно, за да продължим по същия начин. Там, където има цигани, сърцето говори. Пътищата ни се пресичат навсякъде. Независимо че сме от различни страни с различни култури. Нашата музика е от Южна Франция и Каталуния, но чрез песните намираме общ език. Свирим със сърцата си, а говорим с умовете си.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хеби - градът, който се справя с наводненията
Хеби - градът, който се справя с наводненията
Каракачанов: В Скопие се самозабравят
Каракачанов: В Скопие се самозабравят