НОВИНИ

Русенец плува благотворително в помощ на деца

Русенецът Теодор Цветков ще плува в продължение на 24 часа само с ръце, като част от кампания в помощ на деца с двигателни проблеми. С него ни среща репортерът ни Пламенка Тонева.

bnt avatar logo
от Пламенка Тонева
07:20, 10.12.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Неслучайно приятелите му го наричат „Лъвското сърце". След като преплува благотворително през лятото езерото „Липник" само с една ръка, сега 24-годишният Теодор Цветков се подготвя да преодолее 50 километра в басейна на Спортното училище с вързани крака.

Теодор Цветков: Надявам се под 20 часа да ги изплувам 3000 дължини. Ще имам 2-3 почивки максимум. За един месец се подготвих. Най-важното е да повярваш в себе си.

А целта е само една. Да успее да събере средства за изграждането на модерен водно-рехабилитационен център за деца с двигателни проблеми в Русе. В момента заедно с треньора по плуване Илиян Русев, Теодор помага на 40 момичета и момчета с увреждания отново да проходят като правят специални упражнения във водата. Резултатите не закъсняват.

Илиян Русев: Водата има плътност и всяко едно детенце, което влезе във водата, тази плътност му помага да изпълнява самите занимания, които правим.

Благодарение на хора с щедри сърца безвъзмездно вече е осигурен подходящ терен за рехабилитационния център. А русенски архитект е предложил помощта си за неговото проектиране.

Теодор Цветков: Правим го, защото все пак сме хора, трябва да си помагаме.

Всеки, който иска да е съпричастен към каузата на Теодор Цветков, може да го подкрепи на 22 декември от 16 часа на басейна в Спортното училище.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бунтът в Париж: Поставят ли на карта жълтите жилетки евролидерството на Макрон
Бунтът в Париж: Поставят ли на карта "жълтите жилетки" евролидерството на Макрон
Задържаният финансов директор на Huawei поиска да бъде освободена
Задържаният финансов директор на "Huawei" поиска да бъде освободена