НОВИНИ

Акция срещу незаконните кабели в Шумен

В Шумен започна принудителното премахване на незаконните кабели по електрическите стълбове. Заради тежестта на кабелите през зимата паднаха десетки стълбове. От общината предупредиха кабелните оператори за мярката, но никой от тях не ги отстрани доброволно.

bnt avatar logo
от БНТ
07:03, 22.06.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Принудителното премахване започна от кв. Тракия, защото никой от операторите не разпозна мрежата си и не я премахна доброволно.

Докато се режеха кабелите никой от живеещите в района не се оплака, че му е прекъсната телевизията или интернета. Оказва се, че някои от доставчиците са намерили алтернативен начин.

Йордан Киров
Най-безцеремонно се качват по покривите. Те не могат без разрешение да се качват горе и да разпъват кабели по покривите. Предупреждаваме ги.

Причината да се стигне до драстичната мярка са инцидентите през зимата, когато жиците натежаха от мокрия сняг и повалиха стълбовете. Няколко дни жители на града стояха без електричество

Дилян Димитров, община Шумен
Кабелите са незаконни. Те, ако бяха законни, ние щяхме да ги знаем. Стълбовете са на общината и тези стълбове не трябва да има нищо друго освен осветление, а има много кабели.
Кирил Вълев
Няма как да се намери собственика. Ако някой дойде, тогава ще се предприемат всички мерки.

Премахването на незаконната въздушна мрежа ще продължи и в следващите дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Германия пристига у нас
Президентът на Германия пристига у нас
Северна Корея с поредно изпитание на балистична ракета
Северна Корея с поредно изпитание на балистична ракета