Александър Манолев отказва да стане транспортен министър

След разговор с премиера Бойко Борисов и с ресорния вицепремиер Валери Симеонов в ранния следобед Александър Манолев съобщи, че отказва номинацията за нов министър на транспорта на мястото на подалия оставка Ивайло Московски. По-рано медиа публикува данни за това, че Манолев е участвал в транспортно произшествие, завършило с фатален край.

Николай Минков
от Николай Минков
15:10, 13.09.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Причината, по думите му, е координирани атаки на група хора срещу него. Решението си съгласувал с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов.

Манолев поясни, че още не е решил дали да остане и на поста зам.-министър на икономиката, защото атаките срещу него са атака и срещу целия кабинет. Той добави, че ще се срещне с адвокати, за да обсъди с тях как да защити името си.

Александър Манолев: Причината за това номинацията ми да бъде оттеглена е координираната атака, която се провежда срещу мене от една определена група. От момента, в който номинацията ми бе обявена, са скалъпени твърдения и без никакви доказателства се опитват явно да блокират работата ми в Министерството на транспорта. По този начин се атакуват не само аз като кандидатура, но и целия кабинет. Някой се притеснява от реформите, от политиката, която бих провеждал в Министерството на транспорта.

В понеделник Александър Манолев беше номиниран от премиера Борисов за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията на мястото на подалия оставка Ивайло Московски.

Манолев направи изявление пред журналистите без да отговаря на журналистически въпроси.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Евровизия 2019 ще се състои в Тел Авив
"Евровизия 2019" ще се състои в Тел Авив
Заподозрените в отравянето на Сергей Скрипал дадоха интервю за руска телевизия
Заподозрените в отравянето на Сергей Скрипал дадоха интервю за руска телевизия