НОВИНИ

Ан Хатауей стана посланик на добра воля на ООН

Актрисата Ан Хатауей стана посланик на добра воля на ООН по въпросите на равенството между половете и увеличаването на правата и възможностите на жените.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:30, 16.06.2016
Чете се за: 00:39 мин.
Още
хатауей стана посланик добра воля оон

Изпълнителният директор на агенцията на ООН за жените Фумзиле Мламбо-Нгкука каза, че актрисата ще привлече вниманието върху ролята на жените у дома в грижи за семейството като основна бариера към равенството им с мъжете.

"Глобата заради майчинство" е особено коварна демонстрация на неравенството на половете на работното място - каза Мламбо-Нгкука. - Назначението на Ан е особено навременно, защото тази година "ООН Жени" работи усилено за насърчаване на по-позитивна нагласа и практически мерки на работните места, които да изграждат и подкрепят равнопоставеността на жените".

Ан Хатауeй ще работи за възможността отпуската за отглеждане на дете да се взима както от майките, така и от бащите, и за разширяване на услугите за гледане на най-малките деца в държавите от ООН.

"За мен е чест и вдъхновение да помагам за по-голямо равенство между половете" - каза Ан Хатауей.

Актрисата, която спечели награда "Оскар" за ролята си в "Клетниците", неотдавна роди момченце, което нарече Джонатан. Тя е представител и на фондацията "Найк" и от нейно име посети Кения и Етиопия, за да привлече вниманието върху проблема с детските бракове. През 2013 г. тя участва в озвучаването на документалния филм "Момичешко издигане" за важността момичетата от цял свят да имат достъп до образование.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стипендии за варненски студенти
Стипендии за варненски студенти
Мила Кунис и Аштън Къчър очакват второ дете
Мила Кунис и Аштън Къчър очакват второ дете