НОВИНИ

Ангелкова се включи в проверката на плажната ивица на Слънчев бряг

Министърът на туризма Николина Ангелкова се включи днес в проверката на плажната ивица на Слънчев бряг. Инспекциите на екипа на Министерството на туризма на морските плажове започнаха от 21 юни и вече са обхванали 28 плажа.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:17, 27.06.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас
ангелкова включи проверката плажната ивица слънчев бряг

Днес на плажовете Слънчев бряг-юг и Слънчев бряг-централен не бяха установени нередности. И на двата се спазват одобрените схеми, като са осигурени необходимите свободни площи за туристите. На южната част има 6 водноспасителни поста с общо 12 спасители. На централния са предприети и допълнителни мерки за сигурността на туристите, като вместо изискуемите 6 поста, съгласно одобрената програма за водноспасителна дейност за м. юни, вече действат 22 поста с общо 38 спасители. В момента тече проверката на Слънчев бряг-север.

До този момент на проверените 28 плажа най-честите нарушения, които се установяват, са за недостатъчен брой спасители; липса на указателни табели; непълно оборудване на спасителните постове; непълно оборудване на медицинските пунктове; заемане на допълнителна търговска площ извън одобрените схеми и др. На всички проверени плажове е обезопасена прилежащата акватория; осигурено е санитарно-хигиенното поддържане; налице е свободен и безплатен пешеходен достъп до плажовете. При проверките работните групи съставят констативни протоколи. Следва писмо със срок (съгласно различните договори) за отстраняване на неизпълненията. При констатиране на същите неизпълнения при следваща проверка ще бъдат налагани неустойки.

С цел гарантиране правата на туристите, по разпореждане на министър Ангелкова, на всички плажове ще бъдат поставени информационни табели, на които на български, английски, немски и руски езици ще бъдат описани задълженията на концесионера/наемателя и правата на туриста. Създава се и специален телефон +359 2 90 46 833, на който могат да се подават сигнали при нередности, както и такъв e-mail: control@tourism.government.bg


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Важността на НАТО се засилва още повече след решението за Брекзит
Важността на НАТО се засилва още повече след решението за Брекзит
Британският еврокомисар Джонатан Хил напуска поста си на 15 юли
Британският еврокомисар Джонатан Хил напуска поста си на 15 юли