НОВИНИ

Анкетна комисия ще проверява нарушения при строителството на магистрали

БСП поиска да бъде създадена временна анкетна комисия, която да провери пропуските и нарушенията при изграждане на магистрали и пътища. От ляво посочиха, че в АПИ са уговаряни обществени поръчки за десетки милиони левове. Бившият регионален министър Лиляна Павлова днес коментира, че компетентните органи трябва да разследват такива сигнали.

bnt avatar logo
от БНТ
19:49, 28.04.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
Кирил Добрев - БСП: Факт е и че неправомерно са усвоени 50 милиона лева. Факт е и че политическото ръководство в лицето на тогавашния министър Лиляна Павлова е била информирана за това, което се случва в АПИ. Ако е виновен Лазар Лазаров ще понесе наказателна отговорност. Кой обаче ще понесе политическата отговорност да не стане така, че след няколко дена Лиляна Павлова да проверява Лиляна Павлова за това какво се е случвало в АПИ.
Лиляна Павлова - ГЕРБ: Умея и мога да нося отговорност за своите действия, за своята работа. Компетентните органи са тези, които могат и трябва да разследват, ако има сигнали за нарушения. Мисля, че това е един опит да бъда дискредитирана както аз, така и постигнатото от двете правителства - Борисов 1 и 2 в реализацията на големите инфраструктурни обекти. Мисля, че можем да се гордеем с постигнатото, с това, че в България има изградени над 400 километра нови магистрали и пътища, така че всичко друго мисля, че е един опит за омаскаряване и дискредитация.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съизмерни ли са цените с екологичните изисквания?
"Съизмерни" ли са цените с екологичните изисквания?
ДРУГИТЕ новини: Бон апети!
ДРУГИТЕ новини: Бон апети!