НОВИНИ

Антон Кутев: Свършихме изключително малко обем работа

Трудно ще кажа, че парламентарната сесия е била успешна за нас, доколкото беше неуспешна за парламента. Обемът, който свършихме, чисто законодателно, беше изключително малък. Така анализира изминалия политически сезон в "Денят започва" зам.-председателят на БСП Антон Кутев преди парламентът да излезе във ваканция от днес.

bnt avatar logo
от БНТ
08:12, 28.07.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
Антон Кутев, зам.-председател на БСП: Преобладаваха ратификации. Те трябва да се разгледат, но нямат смисъл за гражданите. За БСП беше добра парламентарната сесия от гледна точка на динамиката, с която работихме. БСП вкара 17 законопроекта, а Министерството 9, ако махнем ратификациите. Скандално е, ако ние сме вкарали толкова законопроекти спрямо управляващите. Парламентът започва много късно. През цялото време имаше конфронтация. Истинското падение беше суджуците.

Той заяви, че има хъс в парламентарната група, за което значение има Корнелия Нинова, "тя е динамичен човек, който изисква това. "За нас по-важно е не какво се случва само, а да започнем да правим реално нещата. От тези 17 закона няма нищо,което да е фиктивно. Всички са социални. От тях са разгледани само 3 и те не са приети." каза още Антон Кутев. Той призна, че очевидно липсва разговор с ГЕРБ. Ако нещо има хареса с склонни да го откажат и след това пак да го внасят.

Антон Кутев: Подкрепихме правителството за преговорите с Македония. Ние работим сравнително, добре, но проблемът на БСП в момента е, че ние сме само парламентарни. Имаме активността, но не може да излезем от този формат. БСП трябва да търси повече реализация на идеите си там, където са хората.

Зам.-председателят на БСП заяви, че в момента работят по още 10 законопроекта, които са ярко социални.

Антон Кутев, зам.-председателят на БСП: Надявам се да успеем да внесем закона за личната помощ, интеграцията на хора. Това, което сме обещали, го изпълняваме. Не сме обсъждали вот на недоврие, което не означава, че е невъзможно.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерска оставка в Япония след скандал
Министерска оставка в Япония след скандал
Италия готви мерки за намаляване трафика на мигранти
Италия готви мерки за намаляване трафика на мигранти