Климатологът Георги Рачев: Август започва с доста топло и сухо време

Август ще бъде топъл и сух, очакват ни доста топли дни до към 10-ти. Това прогнозира климатологът доц. Георги Рачев в "Денят започва".

от БНТ
07:45, 28.07.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Над България ще бъде ясно тихо и слънчево време днес. Наблюдава се повишаване на атмосферното налягане. В събота ще бъде около 30,28 градуса. Днес е най-ниска температура - 25 градуса във Варна.

Каквото е времето днес, антиподът ще бъде декември, каза в студиото на БНТ доц.Георги Рачев - шарен декември със сняг и топло време. Ако се доверим на горещниците - топло време сега, означава, че януари и февруари ще бъдат студени .

На 29 и 30 юли ни очаква слънчево време. Изпълнена е месечната норма на валежи през юли. На морето ни очакват около 30 градуса температури и малко по-ниски около 29.

На 4 август ще бъде най-топлото време, което ще се задържи за цялата седмица. Очакват ни 7-10 дни много топло време. Август започва с хубаво, доста топло и сухо време, което ще продължи до към 10 август.

Няма индикации, че ще се стигне до 40 градуса. Ще бъде сух месец с по-ниски валежи от нормалното. Очакваме температурите да достигнат около 30 градуса в Пловдив. Около 35,6 градуса ще бъде топлата вълна. Максималните температури ще се задържат високи. Минималните темепратури ще останат около 20 градуса. Топло ще остане и през нощта.

Септември месец се очаква да бъде малко по-топло от обичайното с нормални валежи. Винаги около 5,9 септември има леко захалждане, след което е прекрасната златна есен.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ниските нива на река Дунав образуваха прагове и затрудниха корабоплаването
Ниските нива на река Дунав образуваха прагове и затрудниха корабоплаването
​Доброволци почистиха и възстановиха старинна църква във Враца
​Доброволци почистиха и възстановиха старинна църква във Враца