НОВИНИ

Апелативният специализиран съд гледа мерките на задържаните в Галиче

Апелативният специализиран съд решава дали да остави окончателно в ареста кметът на с. Галиче Ценко Чоков, синът му Мартин и другите задържани заедно с тях. На 26-ти май след спецакция в селото те бяха обвинени като организирана престъпна група за незаконно лихварство и изнудване, палежи, отвличания и побои.

апелативният специализиран съд гледа мерките задържаните галиче
bnt avatar logo
от БНТ
11:40, 07.06.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Преди 2 седмици първата инстанция остави Чоков и още 5 души в ареста. И защитата обжалва. В началото на заседанието прокуратурата внесе нов том с доказателства, които са били събрани между двете заседания. Това наложи съдът да даде почивка, за да могат адвокатите да се запознаят с новите материали. Защитата пък представи подписка от 400 жители на селото в подкрепа на кмета. А също благодарствени писма за дарения от енорийския свещеник, директорките на училището и детската градина в Галиче. В момента съдът изслушва пледоариите на адвокатите. И се очаква по-късно да излезе с решение.

Иво Найденов, адвокат на Ценко Чоков
Ценко Чоков е дарител на храма в селото. Като всички, които са дарители в тези храмове някъде стои неговото име със съответния надпис. След неговото задържане една група лица са извършили за мен един вандалски акт като са отишли и са са изкъртили точно това. Махнали са надписа, че Ценко Чоков е дарител. Една група лица ходят и заплашват близките на Ценко Чоков, заплашват майката на Мартин Чоков. Това, което зная са водени от едно лице, чиито син е свидетел по това дело. А до колкото знам лицето е подсъдим по други лица. Името му е Веселин Попов.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По света и у нас получи окончателно число за двойките 16 554
"По света и у нас" получи окончателно число за двойките 16 554
Изграждат социални жилища в Благоевград
Изграждат социални жилища в Благоевград