АПИ: Не тръгвайте с летни гуми към планинските проходи

Прогнозата на синоптиците е за влошаване на времето.

от БНТ
13:17, 30.10.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
апи тръгвайте летни гуми планинските проходи

По високопланинските проходи през следващото денонощие се очаква влошаване на времето и е възможно дъждът да премине в сняг. Прогнозата на синоптиците е за значително застудяване. В тази връзка Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване през планинските проходи, да не тръгват на път с автомобили с летни гуми и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия.

Пътноподдържащите дружества са готови да реагират веднага и да обработят настилките по проходите с надморска височина над 550 метра, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите. По опорните пунктове има нужните количества сол, пясък и химикали и машини за обработка на настилките. Директорите на пътните управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат необходимите действия за осигуряване на движението през проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава шофьорите да подготвят автомобилите си за движение при зимни условия, да не чакат първите минусови температури, и да следят за доброто техническо състояние на превозното средство.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Съдът разпитва петима свидетели за убийството на Георги в Борисовата градина
Съдът разпитва петима свидетели за убийството на Георги в Борисовата градина
Автобус на градския транспорт в Пловдив се блъсна в дърво
Автобус на градския транспорт в Пловдив се блъсна в дърво