НОВИНИ

АПИ: Отложете пътуванията в Източна България и Родопите

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които през нощта и в четвъртък не се налага спешно пътуване в Източна България и Родопите да отложат тръгването.

bnt avatar logo
от БНТ
01:18, 06.02.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Прогнозата на метеоролозите е за силен вятър, ниски температури и значителен снеговалеж. Възможни са виелици, навявания и образуване на преспи, съобщи пресцентърът на АПИ.
Пътноподдържащите фирми са на 24-часов режим за почистване на републиканските пътища и осигуряване на движението при зимни условия. За повишаване безопасността при пътуване ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавяванията, трафикът ще се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.
Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ -www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В София със засилване на валежите от сняг и понижението на температурите тази вечер започна извършването на обработки със смеси срещу заледяване по трасетата на градския транспорт, както и основни улици и булеварди, стръмни пътни участъци и общински пътища във всички 24 района на Столичната община, съобщиха от Столична община.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежите спират, температурите падат
Валежите спират, температурите падат
Сенатът оправда Тръмп
Сенатът оправда Тръмп