НОВИНИ

Арабски страни изразиха солидарност и обещаха подкрепа на Франция

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси, чиято страна е арена на джихадистки атентати, потвърди, че държавата му е "изцяло солидарна с приятелска Франция", и обеща Египет да подкрепи "международните усилия в борбата с тероризма", предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
13:06, 15.07.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света
арабски страни изразиха солидарност обещаха подкрепа франция

В комюнике по повод нападението в Ница, при което снощи загинаха над 80 души, Сири заяви, че подобни действия "засилват решимостта на страните и народите, желаещи мир, да се сражават и да надвият тероризма".
Най-висшата сунитска ислямска институция в Египет - университетът Ал Азхар, базиран в Кайро, осъди днес атентата в Ница и призова за сплотени усилия, които "да отърват света от тероризма", предаде Франс прес.
"Тези отвратителни терористични нападения са в разрез с наставленията на исляма", подчерта в комюнике религиозната институция.

Главният мюфтия на Египет Шауки Алам нарече извършителя на атентата "екстремист, тръгнал по стъпките на дявола. Ислямът никога не е призовавал да се пролива кръв", подчерта духовникът.
Официален говорител на Рияд осъди "презряното терористично" нападение и обеща на Франция "солидарност и сътрудничество". Външният министър на Обединените арабски емирства Абдула бин Зайед Ал Наян увери, че страната му ще подкрепи "всички мерки", които Франция предприеме.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Готови са резултатите от третото класиране за прием след седми клас
Готови са резултатите от третото класиране за прием след седми клас
Очевидци заснеха момента на терористичния акт в Ница (ВИДЕО)
Очевидци заснеха момента на терористичния акт в Ница (ВИДЕО)