НОВИНИ

Арестуваният кмет Ралев обитавал скъпо жилище със специален асансьор?

Проверка на "По света и у нас" показва, че районният кмет Ральо Ралев живее в луксозна сграда в апартамент с голяма квадратура. Според живеещи там, със специален чип само той можел да се качва до 7-я етаж, където е апартаментът. От декларацията му, подадена през 2018 г. пред комисията за противодействие на корупцията, става ясно ,че Ралев разчита само на заплата. В нея не са открити несъответствия от проверяващия орган. В документа е посочено, че Ралев има кредит от 58 000 лв за изплащането на имот - апартамент от 73 квадрата и влог от 18 000 лв. Притежава и два автомобила - "Ягуар", закупен през 2015 г. и "Фолксваген" от 2003 г. Колите е купил със собствени средства.

bnt avatar logo
от Екип на БНТ - Пловдив
20:18, 31.05.2019
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Ральо Ралев е втори мандат начело на пловдивския район "Северен". Според източници на БНТ арестуваният кмет се води по адресна регистрация в един от блоковете на улица "Борба", но обитава жилище в нова кооперация на бул. "Шести септември".

Веселина Яховска: Ами синът ми коментираше това, че той живее на седмия етаж и има привилегията със специален чип сам да качва асансьора до седмия етаж, никой друг не може да се качи до седмия етаж.

Потърсихме фирмата, търгуваща с апартаменти във въпросната кооперация. От там заявиха, че всички жилища вече са купени, но имот на името на Ральо Ралев не са продавали. Отказаха да застанат пред камерата ни, да кажат каква е цената на апартаментите и големината на жилищата на последния етаж.

Ральо Ралев нашумя с акциите си срещу незаконното строителство в ромските квартали "Шекер" и "Арман махала". През последните месеци в район "Северен" имаше граждански простести срещу застрояването на парк в квартал "Кършияка". Тогава Ралев заяви пред БНТ, че е отказал разрешение за строителство на собственика на зелената зона.

Днес заместниците на Ралев, както и колегите му районни кметове отказаха коментар за ареста.

Костадин Димитров, кмет на район "Тракия"- Пловдив: Не коментирам, нямам информация.

Служителите в пловдивския район "Северен" работиха при спуснати щори.

Димитър Пешев, охранител, район "Северен": Приемаме граждани, всичко е както трябва, като всеки обикновен работен ден. Не виждам някакво притеснение.

Арестът на кмета и разследването срещу него не попречиха на административното обслужване на хората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пороен дъжд с градушка нанесе материални щети в Стара Загора
Пороен дъжд с градушка нанесе материални щети в Стара Загора
Кметът на Божурище остава в ареста
Кметът на Божурище остава в ареста