НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Кино изкушенията

Време е за кино. Какво ще видим на големия екран от днес?

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:20, 14.09.2018
Чете се за: 00:53 мин.
Още

В Ямбол завършва филмовият маратон в партньорство със "София филм фест".

Тази вечер в лятното кино ще бъде представен филмът „В къщата” на Франсоа Озон, а утре финалът ще сложи „Потапяне" на Вим Вендерс. За пета поредна година гостуват филми, спечелили награди от престижни фестивали.

Според древна легенда ужилването от скорпион в дълбоката пустиня на Раджастан убива човек до 24 часа.

Отровата вкарва трескава мелодия в тялото на жертвата. Единственото спасение е да се открие изкусен певец, който може да разчете мелодията в пулса на ужиления и да изпее песен, която да подейства като противоотрова. Точно такава спасителна певица е главна героиня в премиерния „Песента на скорпионите”, на Ануп Сингх.

Ето го и „Хищникът” - така очакван от феновете. Най-жестоките ловци във Вселената са по-силни, по-умни и по-смъртоносни от всякога.

„Хищникът в новия филм е най-страховитият досега“ - казва режисьорът Шейн Блек. И за да отдаде почит към първообраза, събира актьори, начело с Бойд Холбрук, които да пресъздадат отношенията между героите си в същата линия. Това не е римейк или нов прочит на историята, а любимата поредица - 30 години по-късно. Ще станем свидетели на последиците.

Ако сте впечатлени от „Перфектни непознати” на италианския режисьор Паоло Дженовезе, с новия му филм - „Мястото”, психологическото натрупване ще е двойно.

Тайнствен мъж седи на масата в дъното на бара, наречен „Мястото“. Той е винаги там, готов да сбъдне желанията на посетителите, които идват при него. Но в замяна трябва да изпълнят особени задачи. Докъде ще стигнат, за да получат това, което искат?

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуация заради тайфун във Филипините
Евакуация заради тайфун във Филипините
Над 100 000 домакинства са без ток след като Флорънс достигна сушата в САЩ
Над 100 000 домакинства са без ток след като Флорънс достигна сушата в САЩ