НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Нов сайт за изкуство и три изложби

Нов сайт ще ни информира какво се случва на родната сцена на съвременното изкуство. Openartfiles e част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:58, 12.02.2019
Чете се за: 00:51 мин.
Още

От днес Троян е домакин на изложбата „Столът като символ”. Тя продължава линията от едноименната изложба, представена през лятото в София. Новата част е свързана със столарското изкуство в Троян - от занаятчийството до съвременната индустрия. Проектът проследява европейското влияние върху развитието на архитектурата и мебелното производство по нашите земи, в периода от Освобождението до края на Първата световна война, в контекста на един от неговите най-ярки образци - столът.

В галерия "Жорж Папазов в Ямбол представят изложбата "Живопис - избрано от фонда на галерия "Жорж Папазов”. Специално място имат ранните картини на Жорж Папазов, рисувани през 1916 г. в Прага.

В месеца на любовта и виното, галерия AROSITA представя артисти, свободно интерпретиращи темата „влюбени завинаги”. Нещо като продължение на представената точно преди една година обща изложба „Да живее любовта”. На 14 -ти е тържественият финисаж.

„Камера обскура” се намества във фоайето на НАТФИЗ. „Камера обскура“ е дипломна работа по „Фотография“ на Филип Станиславов. Той използва специално изработена светлинна палатка, която играе ролята на камера обскура. Полученото изображение се проектира направо върху земята и се заснема с цифрова фотокамера. Авторът има опит като лифт оператор на Витоша. Започнал да снима за удоволствие тайните на планината и ето, че това хоби прераства в професия.

Филип Станиславов: Обичам пейзажната фотография, намирам в нея спокойствието, от което се нуждая, в комбинация с камера обскура (палатка) се получава нещо много интересно, което не може да бъде подминато просто така…
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пускат 5 нови станции на метрото до октомври
Пускат 5 нови станции на метрото до октомври
Какво може да нарисува робот художник?
Какво може да нарисува робот художник?