НОВИНИ

"Арт посоки" с Галя Крайчовска​: ​Силно начало на сезона за галериите

Силно начало на сезона за галериите и много повод за размисъл. Вижте какви изложби може да посетите в рубриката "Арт посоки" с Галя Крайчовска

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:55, 02.10.2018
Чете се за: 00:53 мин.
Още

"Естетиката на безобразието" представя Софийската градска галерия. Изложбата се фокусира върху миналото, през живота на Елиезер Алшех - от 1908 до 1983 година. Специален акцент е картината “Нощем на пристанището”, определяна като един от неговите творчески върхове. Платното пристига специално за изложбата от Буенос Айрес заедно с други непоказвани досега творби.

Светът на изкуството отбелязва 500 години от рождението на Тинторето. Във Венеция откриха юбилейна изложба, която ще продължи до края на януари 2019-та.

„Като фрагменти стара лента” - Галерия Нюанс -представя новия проект на професор Светозар Бенчев. Специалния формат създава илюзия за телевизионен екран, с парчета спомени, диалози, осъществени и нови идеи.

Вечната тема за връзката между дух и материя и пространството повежда новата изложба в галерия „A cube” . Елица Баръмова - Барамó представя състоянията и движенията във времето като каменни скулптури в процес на изграждане, обединени от заглавието „Архитектът”. Камъкът постепенно придобива форма и индивидуалност според нашия избор и плановете на Великия Архитект.

Каква енергия влагаме, за да трансформираме нещата, с нескрито удоволствие.

Така е озаглавена новата изложба на Рада Букова, разположена в две пространства в Пловдив. В галерия SARIEV Contemporary представя голямоформатни творби, по които работи през тази година. А за църквата „Свети Йосиф е създала нова инсталация. Художничката, която живее в Париж, разработва идеята за творческия процес като „магматично сливане на материи, изображения и идеи“, в който обединяващ е принципът за удоволствието от трансформацията след вложените енергийни разходи - от мускулните и мозъчните до икономическите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсъци в Барселона белязаха годишнината от референдума за независимост
Сблъсъци в Барселона белязаха годишнината от референдума за независимост
ЮНЕСКО: Една трета от тийнейджърите по света преживяват тормоз
ЮНЕСКО: Една трета от тийнейджърите по света преживяват тормоз