НОВИНИ

Арт щрихи с Галя Крайчовска - 12 декември 2015 г.

Той е влюбен в театъра от доста години. И не спира да го доказва. Мариус Куркински и „Изкуството на комедията" в Театър зад канала.Театърът е в центъра на тази история. Променя ли ни? Помага ли ни? Изобщо - каква е играта в центъра с водещите фигури на Актьора, Свещеника, Лекаря и Учителя? Мариус Куркински поглежда за втори път към пиесат ана Едуардо де Филипо. На сцената на "Малък градски театър зад канала" прочитът е по-режисьорски и актьорската мечтателност е изместена от остротата на житейските неразбории, които след половин век са още по-силни.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска Оператор: Денислав Кънчев
12:23, 12.12.2015
Чете се за: 00:49 мин.
Още
арт щрихи галя крайчовска декември 2015
Мариус Куркински, режисьор: Театърът е моят живот и единственото средство, чрез което мога да се опитам да бъда по-добър човек, да изкоренявам недостатъците си, да се поправям и да бъда полезен на другите.

Половин век дели тези две илюстрации към „Островът на съкровищата" и „Принцът и просякът". Доайенът на илюстрацията Любен Зидаров прави нов прочит на тези истории, както и на „Том Сойер". Срещата на героите от култовите детски книги е в Софийската градска галерия

Кой стои зад "Красивата принцеса"? Прословутият фалшификатор Шон Грийнхау твърди, че той е изрисувал красавицата преди 30-тина години, а не Леонардо да Винчи преди има няма 5 века. Първообразът бил продавачка в супермаркет на име Сали. Сега думата имат експертите.

Интересни образи надничат и от коледната изложба „Керамика" в галерия София прес. Фантазията си казва думата. Новите технологии също се намесват така, че земните материали доста се извисяват.


Музикалната машина на времето идва и на БГ територия. Хитовата американска формация Postmodern Jukebox ще направи два концерта в НДК и в Античния театър в Пловдив през май догодина, като част от световното им турне. Групата на пианиста Скот Брадли толкова успешно преаранжира нашумели песни, че новият винтидж вариант става по-търсен от оригинала. Могат да се похвалят с над 350 000 000 гледания в Ютюб. В програмата за турнето са включени горещите хитове, дълги рокли, тиранти, карирани костюми... Изобщо, очаква ни изтънчено шоу!


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриват ски сезона в Банско
Откриват ски сезона в Банско
Туристическият бизнес очаква руските туристи
Туристическият бизнес очаква руските туристи