НОВИНИ

Атанас Атанасов: Контраразузнаването работи с недокомплект от 35-40 %

Генерал Атанас Атанасов - депутат от Реформаторския блок и член на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в предаването "Още от деня".

атанас атанасов контраразузнаването работи недокомплект
bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 24.03.2016
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Няма общ център и общо ръководство и няма обща база данни, това е една от слабостите на ЕС в борбата с тероризма, смята ген. Атанас Атанасов. Той беше категоричен, че обстоятелствата налагат да се създаде служба с координиращи пълномощия и трябва да бъде създаден общ информационен център и общи структури.

Рисковете пред България съществуват по различни причини, каза още ген. Атанасов. Реална заплаха за момента, обаче няма, според него.

- Имаме сериозни проблеми, които биха ни попречили да реагираме адекватно на такъв тип заплахи като Франция и Белгия. На първо място секторът на сигурността е недофинансиран. Трябва да се преосмисли тази политика, - смята генерал Атанасов. - Има определени звена в този сектор, които се нуждаят от закупуване на определено оборудване. Контраразузнаването работи с недокомплект от 35-40 % (служители).

Депутатът от РБ обаче изрази съмнения доколко трябва да има нов специален закон за борба с тероризма. Според него, и сега има добре разгърната законова уредба за борба с тероризма. Нормативна уредба има и не виждам това да е проблем, каза той.

За промените в закона за МВР ген. Атанасов каза, че "има две-три групи проблеми, които смущават и синдикатите и експертната общност. Не може да обявяваш реформа с цел да отнемаш социални придобивки и така да демотивираш хората".

Според Атанас Атанасов целта на кампанията на ГЕРБ срещу РБ цели да няма единен субект на реформаторите на президентските избори. "Дълги години за всичко в България беше виновен Иван (Костов). Сега е виновен Радан", каза депутатът. Според него целта на това е, че Радан Кънев се опитва да изгради алтернатива на едно дефектно управление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българка поръчала убийства на роднини заради наследство от Америка
Българка поръчала убийства на роднини заради наследство от Америка
Сигналът за заплаха около Плиска е предизивикан от любовна история
Сигналът за заплаха около "Плиска" е предизивикан от любовна история