НОВИНИ

Авария заля с гореща вода комплекс "Ялта" в Русе

Заради авария по топлопреносната мрежа в Русенският комплекс „Ялта" се излива гореща вода. Жителите са притеснени, че загубите ще са за тяхна сметка. В същото време заради гейзера асфалтът по улицата е започнал да се подкопава.

bnt avatar logo
от Теодора Узунова, Пламен Иванов
07:06, 07.01.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Вече втора седмица по русенската улица„Вардар" се стича гореща вода. Макар че улицата е стръмна, хората от района се притесняват, че скоро „топлата река" ще започне да подкопава основите на близките блокове и къщи. Жителите на квартала са подали множество жалби до „Топлофикация", но без резултат.

- Абсолютно ненормално е това нещо, - смята Димитър Александров. - „Топлофикация" си позволява да съди хората за дребни стотинки, а виждате...

Хората дори се шегуват, че живеещите на улица „Вардар" са късметлии, защото няма как да попаднат в клопката на поледицата, заради бликащата топла вода.

- Няма как да замръзне, но ей там е лед и няма как да минават колите, и ние хората буквално, и си мокрим краката, - показва Елина Георгиева.

От „Топлофикация" обясниха , че няма как да остранят аварията, тъй като заради ремонта за няколко дни трябва да бъде спряно топлоподаването на абонатите в района. А не могат да оставят хората на студено през зимните дни. От дружеството допълниха още, че загубите ще са за тяхна сметка. А докато аварията бъде остранена, вероятно след края на отоплителния сезон, хората по улица „Вардар" ще вървят между парата и ще газят в гореща вода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малка история - да си успял музикант... в Норвегия
Малка история - да си успял музикант... в Норвегия
Продължава стачката на железничарите в Белгия
Продължава стачката на железничарите в Белгия