НОВИНИ

Автобусните превозвачи се готвят за протест през декември

Протест на автобусните превозвачи се готви през декември. Сред проблемите в бранша са нерегламентираният превоз на пътници, регламентът за тол таксите и субсидирането на сектора. Вижте повече в прякото включване на Боряна Черганова.

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
08:33, 26.11.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Магдалeна Милтенова - председател на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта: Десет месеца по-късно нито един от нашите проблеми не е решен. Основният бич за бранша е нерегламентираният превоз на пътници. Това, което трябваше да се направи, е Законът за автомобилните превози да бъде изменен. Към днешна дата той още не е финализиран. По отношение на криминализирането на нерегламентирания превоз нищо не се постига с административни мерки към настоящия момент. В крайна сметка добрите резултати все още не са налице.

Тя коментира и 7-процентното увеличение на цената на билетите.

Магдалeна Милтенова - председател на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта: 7% е прогнозната стойност, която е заложило Министерството на регионалното развитие и благоустройството, но ние смятаме, че увеличението ще бъде доста по-сериозно особено в слабо населените места, където пътникопотокът е много малък.

Магдалена Милтенова каза също, че протестът ще стартира на 13 декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фурнаджиев: По никакъв начин не печеля от детско-юношески лагери
Фурнаджиев: По никакъв начин не печеля от детско-юношески лагери
Състоянието на жените, пострадали в Арсенал, се подобрява
Състоянието на жените, пострадали в "Арсенал", се подобрява