НОВИНИ

Бабата на Кристин: Мартин да получи доживотна присъда без право на замяна

Близките на жестоко убитата през миналото лято 7-годишна Кристин от село Сотиря организираха протест вчера в Сливен. Те настояват да не бъде намалявана присъдата на извършителя на жестокото престъпление Мартин Трифонов, въпреки обжалването пред Бургаския апелативен съд.Репортерът на БНТ Румяна Стефанова се срещна с Милка Георгиева, баба на убитото момиче. Вижте във видето.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
07:37, 18.02.2020
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

На Мартин Христов бяха повдигнати три обвинения - за блудство, изнасилване и за убийство по особено жесток начин. Сливенският окръжен съд постанови мярка наказание доживотен затвор без право на замяна. Това беше и първата присъда, след като близките на Кристин и всички, които подкрепяха семейството, наложиха промяна в наказателния кодекс, за да може да не се намалява присъдата при такива тежки криминални престъпления при направени самопризнания от извършителите на престъпленията.

Милка Георгиева - баба на убитото момиче: Трудно е, но борим се до край за справедливост.

Бабата на убитото момиче споделя, че намира утеха като всеки ден споделя ежедневието си в тетрадка, предназначена за Кристин.

Милка Георгиева - баба на убитото момиче: В нейна памет искам Мартин да получи доживотната присъда без право на замяна. Искам тяхното обжалване да не повлияе на съда и пред закона. До живот да бъде в затвора, защото това е нещо, което той изтръгна от нашите сърца.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
24-часова стачка блокира Атина
24-часова стачка блокира Атина
Джеф Безос дарява 10 млрд. долара за опазване на планетата
Джеф Безос дарява 10 млрд. долара за опазване на планетата