НОВИНИ

Балотаж ще има и за районен кмет на "Младост"

Окончателните данни показват, че кандидатът на ГЕРБ Мария Илиева печели 25 % от гласовете на избирателите. Тя ще се срещне на балатожа с независимата Десислава Иванчева. Иванчева, която е сред инициаторите на референдума за спиране на застрояването в района събра 17% от гласовете на жителите на "Младост". Знаете, до изборите за районен кмет се стигна, след като Цвета Авджиева подаде оставка след протести срещу застрояване на зелените площи в квартала.

bnt avatar logo
от Паулина Найденова
17:51, 07.11.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Минути преди края на изборния ден пред секционните избирателни комисии в "Младост" все още имаше опашки от желаещи да гласуват.

Дария Хаджидимитрова, жител на "Младост": Идвам за четвърти път. Първият път е сутринта в 08,30. Там виждате празните стаи, а тук цял ден опашката е до долу. Или искат да се опитат да ни откажат да гласуваме или е лоша организация.

Въпреки забавянето всички успяха да гласуват. От секционните избирателни комисии обясниха, че опашките по коридорите са се образували, защото в някои секции е трябвало да гласуват по 800 души.

Васил Михайлов, зам.-председател на 29 СИК в район "Младост": Това е въпрос на предварителна организация, която е от общинската избирателна комисия и от РИК.

Всичко книжата беше подготвено прекрасно, но просто е абсолютно неравномерно. За следващите секции са 3 блока, тука са девет блока.

За разлика от другите софийски райони секциите, в "Младост" обработиха изборните книжа едва в полунощ, след което членовете на комисиите се отправиха с тях към зала "Универсиада". Средно предаването на изборните книжа от 23-ти район отнемаше между един и три часа.

Пламен Луканов, член на СИК в район "Младост": Бързичко си стават нещата! Няма сравнение с предишни случаи - с "Арена Армеец" и другите няма.

Протоколите бяха точни, може би компютрите работеха.

Следващата седмица гласоподавателите в квартал Младост отново ще имат по една бюлетина повече.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майстори на керамика правят реплика на ритуална стомна
Майстори на керамика правят реплика на ритуална стомна
​ВКС върна делото срещу Кирчо Киров
​ВКС върна делото срещу Кирчо Киров