НОВИНИ

Момче от Горна Оряховица е било отвлечено за откуп

Дръзко отвличане с искане на рекордно висок откуп разкри полицията във Велико Търново. 19-годишен младеж от Горна Оряховица е бил похитен, а от родителите му е поискана сумата от 200 000 евро. След намесата на полицията, момчето е открито и освободено. Задържани са четирима от извършителите, петият от групата се издирва.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
17:18, 07.11.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

На 27 октомври бащата на момчето се обадил в полицията, че синът му е отвлечен, а похитителите, казали, че ако иска да го види жив трябва да плати откуп от 200 000 евро. Полицейската акция започнала веднага на територията на цялата област.

Ст. комисар Димитър Машов, директор на ОД на МВР - В.Търново: По данни на баща му е бил отвлечен с личния му автомобил, който беше обявен незабавно за издирване и няколко часа по- късно автомобилът беше установен в разклона на село Пушево в крайпътната нива.

Похитителите се разколебали, тъй като автомобилът им се повредил и научили, че полицията издирва отвлечения. Те изоставили момчето, пребито и малтретирано, в центъра на село Хотница, където по-късно е намерено от полицаите. По негови показания, в рамките на няколко дни, са задържани извършителите - мъже на възраст между 24 и 36 години от Плевен, Тетевен и Стамболово.

Ст. комисар Димитър Машов - директор на ОД на МВР - В.Търново: Две от лицата имат криминалистически регистрации, едно от лицата е осъждано и реабилитирано и едното към настоящия момент е осъждано.
Емил Денев- окръжен прокурор: Законът предвижда наказание от лишаване на свобода от 10 до 20 години или доживотен затвор за отвличането и от 1 до 10 години лишаване от свобода за противозаконното отнемане на автомобил.

По непотвърдена информация семейството на младежа живее в горнооряховския квартал „Калтинец" известния като „Меката" на телефонните измами. От полицията уточниха, че похитителите предположили, че бащата разполага с повече средства и са решили да изкарат бързи пари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Емотиконите влизат в музея
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Емотиконите влизат в музея
Двама души загинаха при торнадо в Италия
Двама души загинаха при торнадо в Италия