НОВИНИ

Барак и Мишел Обама ще си партнират с Нетфликс

Бившият президент на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел сключиха споразумение с онлайн видеоплатформата с абонамент Нетфликс за производство на игрални филми, сериали и документални филми, предадоха Франс прес и ДПА.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:25, 21.05.2018
Чете се за: 00:50 мин.
Още
барак мишел обама партнират нетфликс

Нетфликс, който обявява 125 милиона абонати в цял свят, не уточнява какви ще са проектите на семейство Обама, но посочва, че може да става дума за игрални сериали, риалити шоута, документални сериали, документални филми и игрални филми. Стойността на договора не се съобщава.

Барак и Мишел Обама са създали за тази цел продуцентската фирма Хайър Граунд продъкшънс.

"Една от радостите на времето, което прекарахме на държавна служба, бяха срещите ни с толкова много впечатляващи хора от най-различен произход и да им помогнем да споделят преживяванията си с по-широка публика", се казва в изявление на Барак Обама.

"Ето защо Мишел и аз сме развълнувани да си партнираме с Нетфликс. Надяваме се да отгледаме и развием талантливи, вдъхновяващи, творчески гласове, които могат да насърчат повече емпатия и разбиране между народите и да им помогнем да споделят историите си с цял свят", добави той.

"Барак и аз винаги сме вярвали в силата на разказа да ни вдъхнови, да ни накара да мислим другояче за заобикалящия ни свят и да ни помогне да отворим умовете и сърцата си за другите", заяви Мишел Обама.

Според в. "Ню Йорк таймс", който цитира близки до Барак Обама източници, бившият президент не възнамерява да използва тази нова платформа като политически инструмент, било то и за критики към сегашния държавен глава Доналд Тръмп.

През март 2017 г. Барак и Мишел Обама според редица американски медии са сключили рекорден договор за 60 милиона долара с издателство "Пенгуин Рандъм Хаус", който предвижда по една книга за всеки от двамата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китай изстреля успешно спътник за връзка с лунния ровър
Китай изстреля успешно спътник за връзка с лунния ровър
Владимир Путин поздрави Николас Мадуро за преизбирането му
Владимир Путин поздрави Николас Мадуро за преизбирането му