НОВИНИ

Базар във Варна набира средства за деца на загинали военнослужещи

В навечерието на коледните празници Щабът на Военноморските сили във Варна отвори врати за традиционния си благотворителен базар. В благородната кауза се включиха десетки служители на Военноморските сили. Събраните средства ще бъдат дарени на Фондацията "Деца на Българската армия".

bnt avatar logo
от Петя Иванова
16:25, 12.12.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Обичайно строгата атмосфера в Щаба на Военноморските сили днес беше различна. Щандовете на благотворителния базар бяха отрупани със сладки и солени изкушения, майсторски приготвени от военните моряци. Впечатляващи бяха и ръчно изработените коледни сувенири.

Мичман Яна Янчева-Маринова: Имаме си художник в нашето формирование, имаме и майстори-готвачи, които умеят да правят торти, питки и други вкусни неща. Винаги участваме и винаги имаме много добри резултати, и сме доволни и удовлетворени, че помагаме по някакъв начин за тази кауза.

Събраните средства от благотворителната инициатива ще бъдат дарени на децата на военнослужещи, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

Пенка Сярова, еколог на ВМС: Този е начинът - като от цялата българска армия направят като нас такъв коледен пазар. Така много повече средства ще отидат за децата, за да можем поне по Коледа и по Нова година да им върнем усмивките и радостта.
Мичман Яна Янчева-Маринова: Удовлетворението, че си помогнал на някого с нещо, което си изработил ти, е много хубаво, пожелавам го на всеки!

На благотворителния базар в Щаба на флота миналата година бяха събрани 3 хиляди лева. Сега участниците в благородната инициатива се надяват сумата да бъде още по-голяма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще заведе дело в Съда на ЕС, ако пакетът Мобилност бъде приет
България ще заведе дело в Съда на ЕС, ако пакетът "Мобилност" бъде приет
Кристалина Георгиева е на 15-то място сред 100-те най-влиятелни жени на Форбс
Кристалина Георгиева е на 15-то място сред 100-те най-влиятелни жени на "Форбс"