БЧК представи отчета си за 2018 г.

България може да стане европейски център за обучение на парамедици и на специалисти по бедствена готовност. Вече се правят първите стъпки в тази посока. Това заяви председателят на Българския червен кръст Христо Григоров. Днес хуманитарната организация представи отчет на дейността си за 2018 г.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:26, 17.05.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Христо Григоров - председател на БЧК: Мисията ни е да бъдем там, където хората имат нужда от помощ.

Протегната ръка към най-уязвимите. Почти 20 000 са доброволците на Червения кръст. Спасяват в планината - 2600 пъти са оказали помощ на ски пистите. В морето - близо 4600 са спасени от удавяне. Над 70 000 са обучени да оказват първа помощ.

Христо Григоров - председател на БЧК: 330 000 българи получават хранителна помощ от ЕС чрез БЧК. 300 пункта, 9 хиляди доброволци, само това да го вземем като мащаб, ще се види какво прави нашата организация.

Почти милион и 150 000 лева са набраните средства от дарения през 2018 г. За поредна година бизнесът е активен в подкрепата си.

Христо Григоров - председател на БЧК: Една изключително натоварена година, в която ние реализирахме над 120 програми национални и международни.

В името на доброто бяха отличени и институциите, помогнали на БЧК през годината - сред тях националният омбудсман Мая Манолова, президентството, министерство на здравеопазването, Главна дирекция "Пожарна безопасност".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
КПКОНПИ конфискува имущество на Емилиян Гебрев
КПКОНПИ конфискува имущество на Емилиян Гебрев
Отбелязваме Международния ден срещу хомофобията
Отбелязваме Международния ден срещу хомофобията