НОВИНИ

Берлускони ще са кандидатира в изборите за Европейски парламент, каза Таяни

Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони ще се кандидатира в изборите за Европейски парламент догодина. Това съобщи председателят на парламента Антонио Таяни в интервю, публикувано днес и цитирано от ДПА. До неотдавна 81-годишният Берлускони имаше забрана да заема публична длъжност съгласно присъда по дело за данъчни измами. През май съдът отмени забраната.

bnt avatar logo
от БТА
16:20, 07.07.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света
берлускони кандидатира изборите европейски парламент каза таяни

Пред вестник "Стампа" Таяни, който тази седмица бе избран за заместник-председател на партията на Берлускони "Напред, Италия", казва, че го е помолил да се кандидатира за европарламента. На въпрос какво е казал експремиерът Таяни отговаря: "Мисля, че той възнамерява да се кандидатира. Мисля че, той е много доволен от предложението".

ДПА припомни, че Силвио Берлускони е участвал като кандидат в изборите за Европейски парламент през 1994, 1999, 2004 и 2009 г., но почти всеки път е отстъпвал спечеленото място на друг от партийната листа. Той е заседавал в законодателното събрание на съюза само през периода 1999-2001 година. "Стампа" пише, че на новия си партиен пост Таяни ще се опита да възроди "Напред, Италия", чийто рейтинг спада.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учени обявиха напредък в създаването на ваксина срещу ХИВ
Учени обявиха напредък в създаването на ваксина срещу ХИВ
Жители на Благоевград протестираха за запазване на разкопките край АМ Струма
Жители на Благоевград протестираха за запазване на разкопките край АМ "Струма"