НОВИНИ

Няма опасност за живота на ранените при катастрофата в Лом

Остава тежко състоянието на шофьора на ТИР-а, който се вряза в къща в ромската махала на Лом. Катастрофата стана по време на семейно тържество в двора на къщата. Загина мъж на 33 години, а други 8 от фамилията бяха ранени. Още информация вижте в прякото включване на Анжела Каменова.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова
12:27, 05.09.2016 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Трима от пострадалите, включително и шофьорът, са настанени в реанимацията на болницата в Лом. Били са с опасност за живота, но състоянието им вече е стабилно. Това каза завеждащият хирургичното отделение д-р Васил Рангелов.

Шофьорът, който е бил притиснат около час и половина, преди да го извадят от автомобила, вече е в съзнание и може да говори за случилото се. В реанимацията е и съпругата на починалия Златко. Двама от хората, които са с по-леки наранявания, казаха, че всичко е станало внезапно, не е имало време да реагират.

Хората се оплакаха, че това не е първият инцидент, който се случва на този път, но никой не им е обръщал внимание. Очаква се общината да предприеме мерки. Участъкът се стопанисва от АПИ, тъй като е от републиканската пътна мрежа.

Според свидетели в кв. Младеново обаче, преди да стане катастрофата товарният автомобил е преминал през дупка на пътя. Твърдят, че това е причина и за други подобни инциденти.

Пътят преди няколко месеца е бил частично ремонтиран, заяви кметът на Лом Пенка Пенкова. Според нея причина за лошото състояние на пътя е засиленият трафик към Дунав мост 2.

За 7 септември е насрочено извънредно заседание на Общинския съвет, на което ще бъдат обсъдени и конкретни мерки за обезопасяване на този участък. Мерките ще бъдат изпратени и до премира Борисов.

Хората от кв. Младеново се заканват, че ако не се предприемат действия, са готови на бунт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Временни ограничения на движението в Пловдив за Деня на Съединението
Временни ограничения на движението в Пловдив за Деня на Съединението
Получихме зелена светлина за изграждането на газов хъб от Европейската комисия
Получихме зелена светлина за изграждането на газов хъб от Европейската комисия