НОВИНИ

​Без терминали за самотаксуване за е-винетки на "Дунав мост" край Русе

Липсата на терминали за електронни винетки на "Дунав мост" при Русе предизвика напрежение сред шофьорите. Така те са принудени да пътуват без винетка до най-близката бензиностанция, за да се сдобият с валиден стикер.

bnt avatar logo
от Андрей Кючуков
18:10, 03.01.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Още от сутринта на "Дунав мост" при Русе се изви километрична опашка от автомобили. Освен че на границата няма монтирани терминали, оказва се, че и българските, и чуждестранните шофьори не са напълно запознати с новите условия за получаване на електронните винетки. Липсват и табели, които да информират за отмяната на хартиените стикери от първи януари.

Валентин Стоянов: Трябва да има навсякъде. И по бензиностанциите, не знам, правят ли електронни винетки, не правят ли. Нямам представа.

Мариус Буга от Букурещ и отива на почивка със семейството си в Троянския Балкан.

Мариус Буга, Букурещ: Знаем, че трябва да си закупим винетки, но не знаем откъде. Наистина би било по-добре да имаме тази възможност още тук, на границата. Все пак предполагам, че ще успеем да го направим от близката бензиностанция.

Докато това се случи, водачите ще трябва да се придвижват неправомерно по българските пътища и съответно подлежат на глоби. В късния следобед на "Дунав мост" при Русе бяха докарани 4 терминала за електрони винетки.


Терминали за закупуване на електронни винетки на ГКПП "Дунав мост" се монтират днес, съобщиха от АПИ. В следващите дни такива устройства ще бъдат сложени и на останалите гранични пунктове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Варна иска освобождаване на републикански пътища от винетки
Община Варна иска освобождаване на републикански пътища от винетки
АПИ: Без глоби до 15 януари при липсата на винетка
АПИ: Без глоби до 15 януари при липсата на винетка