НОВИНИ

Безплатните талони за Синя зона в Благоевград гарантират ли безплатно паркиране

Близо 1200 талона за безплатно паркиране в "Синята зона" са издадени през миналата година в Благоевград на живеещите в нейния обхват. Започна издаването и на новите пропуски за 2016-та. Желаещите да получат талон за безплатно паркиране трябва да имат предвид, че пропуск се издава само за един автомобил на жилище и то регистриран на същия адрес.

bnt avatar logo
от Боряна Черганова
18:55, 06.01.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Мария Иванова живее на метри от Съда и пешеходната част на Благоевград в най-натоварената за паркиране зона. Въпреки че всяка година получава пропуск за "Синята зона", признава, че реалното паркиране пред дома ѝ винаги е предизвикателство.

"За мен това е абсолютно безпредметно, реално притежаваш талон, който обаче не ти върши никаква работа, защото обикновено се налага по 20-30 минути да обикаляме около нас, за да си намерим място за паркиране",обясни Мария Иванова.

При паркирането в "Синя зона" в Благоевград важи основното правило – Първият по време е първи и по място.

Какво се случва обаче, ако хората, които притежават такъв талон, не могат да намерят място пред домовете си, попитахме Венцислав Атанасов от Община Благоевград.

"То затова в самия талон е изписано с текст „В района на посочения адрес”. В района означава в най-близките свободни места", обясни той.

От Общината обясниха, още че право на безплатните талони за паркиране се издават само на живеещите, които нямат право на гараж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Успешен български музикант в Норвегия
Успешен български музикант в Норвегия
В очакване на Коледа по стар стил
В очакване на Коледа по стар стил