НОВИНИ

Благотворителна кампания “За най-уязвимите”

Да помогнеш на най-малките от малките или благотворителна кампания под мотото "За най-уязвимите" е акция в подкрепа на отделението за недоносени деца във варненската АГ-болница. В ролята на “двигател на доброто” влязоха млади варненци, работещи в магазини за детски играчки и парти центрове. Те дариха на болницата термолегло за бебета.

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
19:20, 05.10.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

“Да дарим усмивки от деца на деца” - това е идеята на младите варненци от верига магазини и парти центрове, които само за три месеца събраха благотворително повече от 16 хиляди лева. С тях беше закупено термолегло за бебета с екстремно ниско тегло за единственото в цяла Североизточна България отделение за недоносени деца.

Екатерина Асенова
"Цялата идея на кампанията ни е от деца към деца. Да дарим усмивки и на други деца, които имат нужда в момента и са уязвими.”

В повечето случаи отглеждането на новородени с екстремно ниско тегло продължава с месеци и точно тук е мястото на термолеглото - като завършек на тези животоспасяващи грижи.

Д-р Емил Ковачев
”То се използва за адаптация на високорискови бебета след изваждането им от кувьоз с цел подобряване на техния топлинен комфорт."

А доброто трябва да продължи, защото отделението за рискови бебета продължава да се нужае от апарати за дихателна реанимация и кувьози.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фермерски пазар се откри в Благоевград
Фермерски пазар се откри в Благоевград
Борисов: България няма да изтегля контингента си от Кабул
Борисов: България няма да изтегля контингента си от Кабул