НОВИНИ

Благотворителни кампании в помощ на деца

Две благотворителни кампании за децата на България стартират в началото на седмицата: "8-и март - вместо за карамфили, дарете за добра кауза" и "С тениска на бала". Новата осмомартенска кампания събира средства за Фонда за лечение и рехабилитация на деца към Фондация BCause. Втората, вече по традиция, помага на абитуриенти без родители да продължат своето образование.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
10:09, 04.03.2018
Чете се за: 01:14 мин.
У нас

Всяка година на 8-и март много мъже се питат дали дамите в обкръжението им празнуват, дали да купуват цвете за половинката си или колежките, дали учителките ще се обидят, ако детето отиде без цвете. Фондация BCause предлага решение: сумата за цвете да бъде дарена за терапия на болно дете.

Веселина Йорданова - координатор "Дарителски програми" във Фондация BCause: Нито една жена няма да остане разочарована, ако разбере, че любимия ѝ мъж или детето ѝ е предпочело да дари сума за лечение на дете вместо да купи зюмбюл или фрезия. Това е право на избор не искаме да казваме, или едното, или другото. Нещата могат и да се съчетаят.

Който реши да замени зюмбюла с дарение, ще получи картичка с цветя като сертификат за направеното дарение. А колко деца са били подкрепени и къде са отишли средствата, всеки може да провери в сайта на Фондацията.

Веселина Йорданова - координатор "Дарителски програми" във Фондация BCause: До 18-и март сме сложили крайна дата на тази кампания, но и след това приемаме дарения. Искаме да подарим въздишка на облекчение или усмивка на лицата на тези майки подкрепяйки ги в ежедневната им борба за здравето на децата им.

Миналата година Фондът за лечение и рехабилитация е подкрепил 47 деца и техните семейства. До края на следващата седмицата стартира и дарителската кампания на Българския червен кръст - "С тениска на бала". Пета поредна година тя помага на абитуриенти без родители да продължат своето образование.

Петранка Недялкова - директор на Столичната организация на Българския Червен кръст: Тениските, които ние предлагаме имат и друга идея да възпитат в бъдещите хора, в младежите, които завършват да се откъснат от тази суета на харчене на много пари за тоалети.

Миналата година от Червения кръст успяват да облекат с тениска на бала над 2000 абитуриенти от 44 училища от цяла България.

Петранка Недялкова - директор на Столичната организация на Българския Червен кръст: Успяхме да осигурим средства за стипендия от по 2 хил. лв. на 40 завършили младежи без родители, които са влезли във Висши училища в България - 16 от цяла България.

Повече събрани средства, повече усмивки. Две каузи, които са посветени на децата за тяхното по-добро бъдеще. Всеки, които желае може да се включи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Цветанов: Държавата няма никакво отношение към сделката с ЧЕЗ
Цветан Цветанов: Държавата няма никакво отношение към сделката с ЧЕЗ
​Съборна Света литургия на патриарх Неофит и руския патриарх Кирил
​Съборна Света литургия на патриарх Неофит и руския патриарх Кирил